Днес да прочета: Българите и финансовата грамотност, икономическият модел на Германия и марихуаната на Риана

Днес да прочета: Българите и финансовата грамотност, икономическият модел на Германия и марихуаната на Риана

‹ 1 › Българите имат ниска финансова грамотност. Това показва проучване на Standard &Poor’s. България се нарежда на 72-ро място според знанията на анкетираните за финансови термини като лихвен процент, сложна лихва, инфлация и диверсификация на притежаваните финансови активи.

‹ 2 › Германия има нужда от промяна на икономическия модел. Financial Times отбелязва, че страната почти не е променяла модела си от кризата насам, въпреки променящата се икономическа ситуация. Коментарът посочва нуждата от стимулиране на вътрешните инвестиции, либерализиране на услугите и премахване на регулациите за собственост и квалификация, което да отвори сектора за конкуренция на национално и международно равнище.

‹ 3 › Ислямска държава с нови заплахи срещу САЩ и Европа. Боици на групировката предупреждават с видео за атаки срещу паметници във Франция, Белия дом, Ню Йорк и президентите на двете държави. Достоверността на записите се проверява, а държавният секретар Джон Кери изрази увереност, че ще САЩ ще се справи с ИД по-бързо отколкото с Ал-Кайда.

‹ 4 › Принудителното кацане в Бургас може да доведе до 15 години затвор. Полякът подал фалшив сигнал за бомба в самолета може да бъдеосъден на 3 до 15 години. След проверка на багажа на пътниците и оглед на самолета не е открито взривно устройство.

‹ 5 › Служителните очакват по-добри допълнителни придобивки. Проучване сред над 17,000 служители в България установи, че предлаганите придобивки не отговарят на техните лични и семейни нужди. Оказва се, че пакетът допълнителни придобивки има тежест при вземането на решение за дългосрочна работа в компаниите.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Холандци подкараха велосипед дълъг 36 метра. Единият управлява, а другия върти педалите.

Facebook в помощ на разделени двойки. Нови функции на социалната мрежа ще ограничават автоматично постове от бившите.

Риана прави своя марихуана. Изпълнителката пуска MaRihanna в началото на 2016 в Колорадо.

ГМО сьомга влиза на пазара в САЩ. Рибата е покрила необходимите изисвания за безопасност и регулаторът я определя като годна за консумация.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail