Днес да прочета: Брюксел под обсада, липсващото министерство и агенти разкрити от жените си

Днес да прочета: Брюксел под обсада, липсващото министерство и агенти разкрити от жените си

‹ 1 › Полицейската блокада в Брюксел приключи с 16 задържани. Сред арестуваните не е човекът, който е заподозрян за атаките в Париж. Акцията обхвана три белгийски града, а белгийската столица остава с извънредни мерки за сигурност.

‹ 2 › Министерството на икономиката го няма. Бившият финансов министър Симеон Дянков каза, че правителството няма икономическа политика и страната разчита на финансиране по европейски програми. Той добави, че енергетиката на България е в банкрут, а НЕК трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

‹ 3 › България обявява търгове за въоръжение. Министерството на отбраната ще модернизира армията с нови бронирани машини, изтребители и бойни кораби. Общата стойност на поръчката се изчислява на около 1.5 млрд. лв.

‹ 4 › Великобритания обяви нови бюджетни съкращения. Финансовият министър цели бюджетен излишък в края на 2020, който да гарантира сигурност при бъдещи икономически сътресения. В същото време премиерът обяви увеличаване на разходите за военна техника.

‹ 5 › Югоизточна Азия се обединява в своя икономическа общност. Лидерите на страните от ASEAN поставиха начало на новия съюз, който ще насърчава интеграция между държавите региона в областта на политиката, културата и сигурността. Освен това ще намали огромното политическото и икономическо влияние на Китай и Индия в региона. 

‹ 6 › Немският бизнес не познава добре България. Това е становището на ръководителите на Германо-Българската търговска камара. “За много от немските фирми България все още, след 25 години, е бяло петно. България не е тема за Германия.”

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Нюйоркската полиция с конюшна за 30 млн. долара. Конните полицаи имат важна роля в борбата срещу терористични нападения в града.

Британската полиция се извинява заради манипулативни връзки на свои агенти. Полицаи под прикритие в многогодишни връзки били разкрити от половинките си.

Българин има правото да спре движението по Бруклинският мост. Той е ръководител на отдела за контрол на мостовете в Ню Йорк.

Диаманти за Джозефин. Татко-милиардер купи поредния диамант за седемгодишната си дъщеря.

Кой се грижи за животните в зоологическата градина. Вижте фотоизложбата с животните и техните гледачи.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail