Днес да прочета: Турция стреля по руски изтребител, БТК влезе в Левски и бишкоти отиват на съд

Днес да прочета: Турция стреля по руски изтребител, БТК влезе в Левски и бишкоти отиват на съд

‹ 1 › Турция свали руски изтребител. Анкара твърди, че руският самолет е нарушил въздушното й пространство и не е отговорил на предупредителните сигнали от турска страна. От министерството на отбраната в Москва обаче заявяват, че изтребителят е бил в небето над Сирия.

‹ 2 › Гърция прави стъпка към спасението. Страната ще получифинансиране от 2 млрд. евро, след като финансовите министри от Еврозоната обявиха, че гръцкото правителство се е справило с много от основните реформи. Изпълнението на реформите е част от условията за отпускане на 10 млрд. евро за рекапитализация на местните банки.

‹ 3 › Ауди съобщи за двигатели с незаконен софтуер. Автомобилната компания информира американските регулатори за три програми в 3-литровите мотори, които преди е пропуснала да спомене. Една от тях може да се определи като манипуиращо устройство според щатските закони.

‹ 4 › Мега сделка между Pfizer и Allergan. Двете фармацевтични компании обявиха сливане на стойност 160 млрд. долара, което ги превръща най-големия производител на лекарства в света. Данъчният адрес на новата компания ще е в Дъблин, за да се възползва от ниския корпоративен данък в Ирландия.

‹ 5 › БТК стана най-големия акционер в ПФК Левски 1914 АД. Компанията плати 13 млн. лв. за 30% от футболния клуб. Сделката увеличи акционерния капитал до 44 млн. лв., а Тодор Батков се оттегли и от надзорния съвет.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Участници недоволстват от избора на най-грозен мъж в Зимбабве. Победителят в конкурса е обвинен, че е прекалено красив.

Къпането във вана трябва да бъде забранено. Кралят на Швеция стигнал до този извод след като се къпал на място без душ.

Сладкиши отиват на съд за расизъм. Оплакването в комисията за защита от дискриминация е срещу търговските марки “Негърче” и “Негърка”.

Кои са най-странните въпроси от интервютата за работа. И как бихте отговорили на въпрос: “Какво дърво бихте бил?

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail