Днес да прочета: Китайски инвестиции за АЕЦ, голямото въоръжаване в Европа и как избираме мола

Днес да прочета: Китайски инвестиции за АЕЦ, голямото въоръжаване в Европа и как избираме мола

‹ 1 › Премиерът кани китайски инвестиции в АЕЦ Козлодуй. Борисов заяви, че трябва да се планира бъдещото извеждане на 5 и 6 блок на централата. Срещата с инвеститори в Китай била по препоръка на Уестингхаус, каза още премиера и допълни, че ще бъде предложено инвеститора да финансира 49% от изграждането на 7-ми реактор.

‹ 2 › Турция без шанс да стане енергиен хъб в региона. Сваленият руски изтребител слага край на стремежа на Турция да се превърне в разпределителен център за руски газ към Европа, според Румен Овчаров. България остава като възможност, но прекратяването на тръбопровода Южен Поток изпратило негативен сигнал към Русия.

‹ 3 › Повишаването на сигурността в Европа носи поръчки за оръжейната индустрия. Франция, Великобритания, Германия и Италия отделят допълнителни средства за отбрана и въоръжение след нападенията в Париж. Според анализатори разходите за отбрана на европейските страни ще се увеличат с близо 50 млрд. долара до 2019. Вниманието към киберотбраната също се засилва.

‹ 4 › Оланд иска Германия да е по-дейна в борбата срещу ИД. Френският президент търси подкрепа от канцлера Меркел след като преди няколко дена разговаря с Барак Обама по същия въпрос, а днес е на посещение при Путин.

‹ 5 › Най-топлата година в историята. Световната метеорологична организация към ООН предупреди, че глобаните температури се покачват бързо – само за последните 5 години средната температура е скочила с над 0.5 градуса.

‹ 6 › Apple подготвя пускането на мобилно разплащания в Китай. Компанията е сключила споразумение с местната UnionPay да стартира Apple Pay през нейната мрежа за плащане.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Кофти филми с Клуни или Деп. Изглежда невъзможно, но двамата попадат в класация с холивудски филмови провали на годината.

Монета сменя хартиените 2 лева. Портфейлите ни ще станат по-тежки след 7 декември, когато ще бъде пусната монентата.

Обама помилва една пуйка за Деня на благодарността. Както традицията повелява опрощението бе дадено и 20-килограмовия Ейб няма да намери своето място на празничната трапеза.

Управляващите се качват в елекромобили. Искат да дават пример на гражданите.

VW и Audi си намериха компания в нещастието. Дизелът на Renault Espace отделя близо 25 пъти повече азотен оксид от допустимите норми в ЕС. Проучването е оповестено от немска лобистка група за околната среда. 

По какво избираме в кой мол да отидем. Локацията, киното и дали има H&M и Zara.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail