Днес да прочета: Президентските кандидати на АБВ, осъдени магистрати в Румъния и кисело мляко от Китай

Днес да прочета: Президентските кандидати на АБВ, осъдени магистрати в Румъния и кисело мляко от Китай

‹ 1 › АБВ може да посочи трима кандидат-президенти с шанс да спечелят на изборите. Лидерът на партията смята, че имат силни кандидати, но не назова имена. Първанов не изключи възможността да се търси подкрепа от други партии в ляво. Той допълни, че АБВ иска оставката на президента заради “цялостния му принос за накърняването на образа на България”. 

‹ 2 › Франция и Русия изразиха готовност за сътрудничество в борбата срещу тероризма. На вчерашната среща между двамата държавни глави, руският президент заяви готовност страната му да се включи в широка коалиция срещи ИД. Въпреки това двете страни не сближиха позициите си по политическия въпрос в Сирия.

‹ 3 › Румъния изправила пред съда над 100 магистрати за последните 5 години. Главният прокурор на дирекцията за борба с корупцията обяви, че 60 съдии и прокурори вече са осъдени по обвинения в корупция. Тя акцентира не върху броя на присъдите, а върху стриктността в прилагането им.

‹ 4 › Неочаквано силен ръст за испанската икономика. БВП на страната се покачва с 3.4% на годишна база през третото тримесечие, което е най-високата стойност на показателя от кризата насам. Повишеното вътрешно потребление е с основна заслуга за растежа.

‹ 5 › Посещението на папата в Африка. Това е първата му визита на континента като след Кения ще посети още Уганда и Централноафриканската република.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Във Великобритания търговци се отказват от Черния петък. Блъскането и боят за стоки отказва част от веригите. “Черният петък в настоящия си формат приключи.

Financial Times нарежда българка сред 100 най-влиятелни личности в Източна Европа. Нейното име е Ева Паунова, евродепутат, и работи за развитието на единен цифров пазар в ЕС.

Робот в помощ на пътниците на амстердамско летище. Spencer започва тестова работа след седмица и дори ще се обръща, за да се увери, че го следвате.

Кисело мляко и розово масло произведени в Китай. След правителствената визита, китайците ще строят заводи за кисело мляко и Институт на розата.

Белгия разследва бавната работа на смартфоните. Социалният министър ще проверява защо устройствата се бавят след инсталирането на ъпдейти.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail