Днес да прочета: Туризмът очаква добра зима, Македония вдига прегради и татуировки за увереност

Днес да прочета: Туризмът очаква добра зима, Македония вдига прегради и татуировки за увереност

‹ 1 › Либерализацията на пазара може да повиши цената на електроенергията. Министърът на енергетиката обясни, че процесът ще започне плавно в началото на 2016, а цените на електричество ще се определят на пазарен принцип като е възможно дори слизане под фиксираните цени от преди това.

‹ 2 › Туризмът ни очаква добър зимен сезон и над 1,5 млн. руски туристи догодина. Министърът на туризма каза, че ранните записвания за зимните курорти са се увеличили с 5-7%, а сложните отношения между Русия и Турция може да насочат допълнително туристи от двете държави към България през следващата година.

‹ 3 › Македония започна издигането на метална ограда по границата с Гърция. Мярката идва в отговор на нарасналото напрежение между граничните власти и мигрантите. Македония пропуска само бежанци, идващи от Сирия, Афганистан и Ирак.

‹ 4 › ЕС и Турция стигнаха до сделка за бежанския поток. Турция ще получи 3 млрд. евро и възможността за рестарт на преговорите за присъединяване към съюза. От своя страна Анкара ще трябва да спре притока на незаконни мигранти към Европа.

‹ 5 › Председателят на Европейския Съвет и премиера на Великобритания дискутират излизането на страната от ЕС. На срещата ще се обсъждат технически аспекти от процедурата. Великобритания ще проведе референдум за оставане в общността през 2017, а британският минисър председател поиска от Брюксел повече самостоятелност на отделните страни в съюза.

‹ 6 › Иран привлече интереса на петролните компании с над 50 проекта. Страната представи петролни и газови находища на стойност 30 млрд. долара. Сред потенциалните инвеститори са Total, Royal Dutch Shell, Eni и Lukoil, които изчакват вдигането на санкциите над страната в началото на 2016.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Агенцията за закрила на детето настоява за спиране на музикален клип… Видеото е определено като вредно за “детската аудитория”, също и за изпълнителката му.

…а концертите в НДК не носят пари. Веселин Маринов споделя, че концертите му там са на загуба без парите от спонсори и приятели.

Учен обяснява татуирането с нуждата да сме по-уверени в себе си. Четири или повече татуировки помагат за себедоказването и себеувереността.

Мъжете в Севрна Корея ще носят еднакви прически. По разпореждане на лидера на страната еталон за мъжка прическа е неговата.

Най-голямата ледена пързалка в Европа заработи в Москва. Насладете са на видето от атракцията с форма на ключ.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail