Днес да прочета: По-високи бюджетни разходи, въоръжена подкрепа за Турция и градът с най-вкусна кухня

Днес да прочета: По-високи бюджетни разходи, въоръжена подкрепа за Турция и градът с най-вкусна кухня

‹ 1 › Разходите в бюджета за декември надхвърлят разчетите.Министерството на финансите може да извърши плащания за 5 млрд. лв. в последния месец от годината. Заложеният бюджетен дефицит е 3,3% от БВП, като предварителните данни за ноември показват превес на разходите с 457 млн. лв. Това е значително под планирания дефицит към края на годината и би позволило извършването на допълнителни разходи.

‹ 2 › Британският премиер идва на визита в София. Посещението е планирано за четъртък, 3 декември. В програмата му влиза и обиколка по границата с Турция.

‹ 3 › НАТО подсилва въздушната отбрана на Турция. Съюзниците ще изпратят самолети и ракети по границата й със Сирия като подсигуряване срещу нестабилната обстановка в региона. Мерките нямат връзка със сваления руски самолет, каза генералния секретар на НАТО. В същото време The Times съобщава, че Русия ще отвори втора авиобаза в Сирия.

‹ 4 › VW отчита 25% спад на продажбите си в САЩ. Скандалът с нелегалния софтуер в дву- и трилитровите мотори спря продажбите на дизелови автомобили на американския пазар. Най-засегнати са моделите Golf и Passat.

‹ 5 › Франция ще инвестира във ВЕИ в Африка. На климатичната конференция в Париж, президентът на страната обяви, че 2 млрд. евро ще бъдат отпуснати за развитие на възобновяемата енергия на континента.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Вдигат паметник на Супермен в САЩ. Четириметрова статуя на героя ще се издига над площад от криптонит в Кливланд.

Токио отново с най-вкусна кухня в света. Градът оглавява класацията на Мишлен за девета поредна година.

Основателят на Facebook стана татко и даде парите си за благотворителност. Той и съпругата му обявиха, че даряват 99% от акциите си в социалната мрежа за напредъка на човечеството и равенството между хората.

Ретро трамвай става атракция на Витошка. Мотрисата от 1935 г. няма да бъде пускана в движение, а ще е информационен център.

Българите пият по 72 литра бира годишно. Данните са на асоциацията на пивоварите в Европа, което ни нарежда на 14 място в класацията.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail