Днес да прочета: Нов живот за АЕЦ, изборите във Франция и ТВ канал за оръжие

Днес да прочета: Нов живот за АЕЦ, изборите във Франция и ТВ канал за оръжие

‹ 1 › Премиерът хвали главния прокурор, упреква правосъдния министър.По думите му прокуратурата е независим орган, който “прекрасно си върши работата“, докато министърът на правосъдието “всеки ден влиза във войни”. Той добави, че постът на министъра не е застрашен и са необходими колективни усилия за извършване на съдебната реформа.

‹ 2 › АЕЦ Козлодуй в експлоатация още 30 години. Оценката е на Русатом, която участва в проект за модернизация и удължаване на работата на пети блок на атомната централа и след 2017 година.

‹ 3 › Критика за британския премиер след похвалите му за охраната на границите у нас. Хуманитарна организация акцентира върху физическото насилие, изнудването  и заплахите срещу бежанци от страна на българските гранични власти.

‹ 4 › Победа на местните избори за Националния Фронт във Франция.  Предварителните резултати показват, че крайнодясната партия печели 30,6% от гласовете на първи тур. Лидерът на партията очаква позициите й по въпросите за имигранцията и вътрешната сигурност да й дадат предимство и на втори тур след седмица.

‹ 5 › Президентът на САЩ с обръщение към нацията след терористичната атака. Барак Обама призова към единство на обществото и поиска да бъде преразгледана визовата програма, която е позвола на единия от нападателите да влезе в САЩ.

‹ 6 › Още новини от уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Канада легализира марихуаната. Новото либерално правителство планира да разреши употребата й, но само с цел забавление.

Статуята на цар Самуил влезе в класация на абсурдни паметници. Според cracked.comочите на българския цар могат да погледнат в душата ти“. Разгледайте и другите предложения.

Руснаците да не ходят на новогодишни екскурзии. Това е призивът на главния санитарен лекар в Русия, която предупреди за дебнещите опасности.

ТВ канал ще предлага покупка на оръжие. GunTV ще започне излъчване в САЩ от януари.

Седмицата на модата в Бостъп представя български галоши.Дизайнерските обувки са дело на българка.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail