Днес да прочета: Застраховка ГО по интернет, риск от разпадане за ЕС и другата жена зад Мона Лиза

Днес да прочета: Застраховка ГО по интернет, риск от разпадане за ЕС и другата жена зад Мона Лиза

‹ 1 › Гражданска отговорност ще може да се сключва онлайн. Договорите по интернет няма да изискват електронен подпис. Стикерите се запазват до 2017 година. Застрахователните брокери не очакват намаляване на цената на застраховката.

‹ 2 › Здравните услуги се разделят в два пакета. Министърът на здравеопазването одобри наредбата, която разпределя клиничните пътеки в основен и допълнителен пакет. Медицинските грижи от допълнителния пакет ще могат да бъдат отлагани до два месеца по преценка на лекар и състоянието на пациента.

‹ 3 › ЕС е застрашен от разпадане. Председателят на ЕП заяви, че не знае как би изглеждал съюза след 10 години, но ще са нужни много усилия, за да се запази обединението на държавите в Европа. Той допълни, че алтернативата са национализъм, граници и стени.

‹ 4 › Западните Балкани въвеждат мерки за контрол на търговията с оръжие. Експертна мрежа ще следи оръжейните пратки в региона и ще се предотвратява доставката им до терористични групи. Регионът изостава по отношение на регулациите в сектора, което се използва от трафикантите на оръжие.

‹ 5 › Русия подготвя разделянето на Газпром на отделни компании. Антимонополната служба на страната подготвя план да отдели дейностите по добив и пренос на природен газ в нови компании. Руският енергиен министър каза, че процесът може да стартира при одобрение от правителството, но не става въпрос за самостоятелни компании.

‹ 6 › Air France отчита спад на приходите заради атаките в Париж. Резервации на полети към френската столица за близо 50 млн. евроса били отменени заради терористичните нападения в средата на ноември. 

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Лидерът на ИД с номинация за личност на годината на Time. Води в читателското гласуване на изданието.

Търг за метеорити. 110-килограмов експонат беше купен за 130,000 долара.

Стрийминг платформите променят отношението си към топ музикантите. Причините са задържане на музика от страна на изпълнителите и ръст на търсенето на песни “по поръчка”.

Мръсният въздух взема повече жертви от убийствата и пътните инциденти заедно. И Арнолд Шварценегер призовава за нов подход към справянето с климатичните промени и бъдеще на чистата енергия.

Друг портрет на жена е скрит под Мона Лиза. Френски учен твърди, че стигнал до това откритие чрез технологиятата на отразената светлина. 

facebooktwittermailfacebooktwittermail