Днес да прочета: Оставката на един министър, по-лесна онлайн търговия в ЕС и Тръмп затваря интернет

Днес да прочета: Оставката на един министър, по-лесна онлайн търговия в ЕС и Тръмп затваря интернет

‹ 1 › Оставката на правосъдния министър. Христо Иванов обяви, че се оттегля от поста си след като парламента прие предложената от АБВ ревизия на реформите в съдебната система. Оставката му по-късно бе приета от премиера. Един от лидерите на РБ – Радан Кънев, обясни, че преминава в опозиция на управлението, а парламентарната група на Реформаторите съобщи, че не възнамерява да излиза в опозиция. Решението на депутатите накара недоволни граждани да излязат на протест.

‹ 2 › Работодателите очакват застой на пазара на труда през 2016. Проучване на търговско-промишлената палата сочи, че 85% от компаниите не планират наемане на нови служители. Председателят на организацията каза, че причините за това могат да се търсят в повишаването на минималната работна заплата и осигурителните прагове.

‹ 3 › ЕК улеснява онлайн търговията и преноса на дигитално съдържание в рамките на ЕС. Комисията ще обсъди предложения за уеднаквяване на законодателството в областта на продажбите по интернет и правото на потребителите да пренасят цифрово съдържание в Европа, независимо от страната на покупка.

‹ 4 › Колите на VW с неверни данни за върлеродни емисии са значително по-малко от очакваното. Компанията съобщи за около 36,000 автомобила, от предполагаеми над 800,000, които ще трябва да преминат нови тестове.

‹ 5 › Сливане между гиганти в химическата индустрия. Сделката между Dow Chemicals и DuPont може да е най-мащабната в историята на индустрията. Ако бъде одобрена от регулаторите, новата компания вероятно ще се раздели на по-малки дружества.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Издателство Collins избра израз на годината. Binge watching – гледане на телевизия за дълъг период от време, особено няколко последователни епизода от сериал.

Германия издава лични документи на бежанците. Предложението цели повече контрол върху миграционния поток и даване право на търсещите убежище да получават помощи и настаняване в страната.

“Трябва да направим нещо с интернета”. Думите са Доналд Тръмп, който иска спирането му, за да не се радикализират децата в САЩ.

Полиция нахлу в дома на създателя на биткойните. Данъчните в Сидни подозирали, че укрива данъци от виртуалната валута.

Динозаври на 180 милиона години. Палеонтолози в Китай откриха вкаменелости на два вида луфенгозаври

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail