Днес да прочета: Гласът на съдиите, Yahoo разделя бизнеса си и еднаквите цигарени кутии

Днес да прочета: Гласът на съдиите, Yahoo разделя бизнеса си и еднаквите цигарени кутии

‹ 1 › Съдиите в България изразиха позиция по съдебната реформа. В отворено писмо до гражданите на България, Съюзът на съдиите в България заявява, че приетите промени не гарантират независим съд и оставят съменения за зависимости в системата.

‹ 2 › Немски политик предлага гранична полиция в ЕС. Освен това лидерът на християндемократите в Германия смята, че страните-членки трябва да се откажат отчасти от суверенитета си, за да се подсигурят външните граници на съюза.

‹ 3 › Цигарени компании оспорват еднаквите опаковки във Великобритания. Philip Morris, British American Tobacco и Imperial Tobacco са сред вносителите на иск, който оспорва решение на британското правителство да премахне брандирането и да стандартизира пакетирането на цигари в страната от май 2016. Компаниите претендират за отнета интелектуална собственост и отмяна на решението.

‹ 4 › Ирландия с най-силен икономически ръст сред развитите страни.БВП на страната през третото тримесечие нараства със 7% на годишна база. Очакванията са икономиката на Ирландия да расте силно и през 2016.

‹ 5 › Yahoo ще раздели бизнеса си в две компании. Едната ще управлява дела й от 15% в Alibaba, а във втората ще бъде отделен интернет бизнеса на компанията и Yahoo Japan. 

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Сюлейман Великолепни бил погребан в Унгария. Археолози откриха гробница с предмети, които се предполага, че принадлежали на султана.

Само най-енергичните хлебарки печелят партньори. Женските избирали мъжки които повдигат криле 4 пъти по-бързо от останалите.

Неловка ситуация за директор на активистка организация в Хърватия. Панталоните на човека падат докато позира за снимка с президента на страната.

Дъска за рязане с лика на Обама в руски супермаркети. Дъската има и календар с идеята така да се отбележи годината на маймуната.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail