Днес да прочета: Министрите на РБ остават, пиратски бизнес за милиарди и бягащият Дядо Коледа

Днес да прочета: Министрите на РБ остават, пиратски бизнес за милиарди и бягащият Дядо Коледа

‹ 1 › Бившият правосъден министър повтори за нуждата от реформа и отчетност на прокуратурата. Подалият оставка министър каза, че реформа е необходима, за да може системата да се бори с копупцията по високите етажи. Той настоя и за въвеждане на отчетност за главния прокурор: “Ликвидирайте безконтролността на главния прокурор. Сега той може да го направи или да обясни за какво му е тя. За да разследва аферата „КТБ“, или за да не обяснява как тя беше съборена”.

‹ 2 › ДСБ взе решение да последва лидера си. Ръководството на паритята обяви, че оттегля доверието си в правителството и отива в опозиция. Въпреки това здравният министър ще остане на поста си, но без да е заместник председател на ДСБ. Други министри от квотата на Реформаторския блок също завиха намерението си да останат на постовете си. Според министъра на икономиката аргументите за оставане в управлението имат превес, а външният министър каза, че има цели, по които ще продължи да работи.

‹ 3 › ДПС не изключва предсрочни избори. Според лидера на партията в настоящата политическата ситуация кабинетът трябва да разчита на ефективно управление, за да изкара пълен мандат. Той добави, че неговата партия няма ресурс да предизвика избори. БСП, от своя страна, подготвя вот на недоверие към правителството след Нова година.

‹ 4 › КЗП дава на съд фирми за бързи кредити. Проверки на комисията установили незаконни клаузи в договорите на компании в бранша. Нелоялни практики към клиентите са също сред нарушенията, като от КЗП съветват потребителите да се информират за подробните условия по договорите.

‹ 5 › Германия губи 56 млрд. евро годишно от фалшификати. Доклад на Ernst & Young оценява щетите под формата на пропуснати ползи, разходи за съдебни дела и накърняване на имиджа на оригиналните марки. Потребителите не определят фалшифицирането на известни марки като сериозно предстъпление и продължават да купуват техни по-евтини копия. 

‹ 6 › Още новини от уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Първата стъпка на Луната на Нийл Армстронг е заснета в студио.Режисьорът Стенли Кубрик споделя, че получил пари от САЩ и НАСА да заснеме видео от кацането на Луната.

Нов финансов орган за парите на Ватикана. Експертната комисия ще осигурява повече прозрачност върху финансите на римокатолическата църква.

Електронните цигари забранени за лица под 18 години в Холандия. Националният институт по обществено здраве в страната ги определи като по-опасни от обикновените цигари.

Астероид като малък град минава покрай Земята. Разстоянието, на което ще се размине с планетата ни, е няколко пъти по-голямо от това до Луната.

Улиците на Мадрид се напълниха с дядоколедовци. Над 10,000 души взеха участие в маратона на Дядо Коледа.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail