България на изтичащите капитали, Меркел за бежанците и най-скъпото шампанско

България на изтичащите капитали, Меркел за бежанците и най-скъпото шампанско

‹ 1 › Вицепремиер отхвърли вероятността да стане министър на правосъдието. Лидерът на Движение “България на гражданите” каза, че не знае кой ще бъде назначен на поста. Тя допълни, че няма индикации за излизането на ДСБ от Реформаторския блок, както и че правителството ще има подкрепата на движението й докато работи ключови реформи. 

‹ 2 › България губи близо 2,5 млрд. долара годишно от нелегални дейности. Доклад на Global Financial Integrity изчислява, че незаконни търговски и финансови операции са коствали на страната загуби за близо 25 млрд. долара за периода 2004-2013. Това ни нарежда на 47 място в класацията им на изтичащите капитали.

‹ 3 › ЕС преговаря с Турция и Сърбия за присъединяване. Миграционният поток към Европа и заплахата от терористични атаки са факторите, които водят до решението за възобновяване на преговорния процес. Тема на преговорите с Анкара ще бъде икономическата политика, а Белград отваря две преговорни глави.

‹ 4 › Немският канцлер леко смекчи позицията си по бежанския въпрос.На конгреса на Християн-демократическата партия, Ангела Меркел изказа опасенията си за стабилността на страната, ако приемането на бежанци продължава със същите темпове. Тя изброи серия от мерки, които Германия ще прилага за чуствително намаляване на броя на бежанци и кандидати за политическо убежище в страната.

‹ 5 › Саудитска Арабия създава военна организация срещу тероризма. Коалиция от 34 ислямски държави ще защитава мюсюлманите от терористични групировки. Държавите в организация включват Турция, Египет, Катар и ОАЕ.

‹ 6 › Гърция сключи сделка за 14 летища с немска компания. Консорциум Fraport-Copelouzos ще поеме управлението на летищата за 40 години срещу 1,2 млрд. евро. Компанията се задължава да инвестира 330 млн. евро в модернизация на летищата, сред които са тези в Корфу, Крит и Солун.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Тейлър Суифт минава на страната на Apple Music. Стрийминг услугата на Apple ще пусне видео от последното турне на певицата.

Най-скъпото шампанско в света е Dom Perignon Rose Gold ’96… с цена 49,000 долара за бутилка от 6 литра.

Крадци на елхички във Великобритания. За два дни откраднали 190 дръвчета, които продавали из Манчестър.

Специалисти по съдебна медицина и криминология показаха как е изглеждал Христос. Образът се разминава с този от иконите, вижте техния модел.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail