Номинацията за правосъден министър, картел на куриерски фирми и овчари пред портите

Номинацията за правосъден министър, картел на куриерски фирми и овчари пред портите

‹ 1 › Екатерина Захариева е кандидатурата за нов министър на правосъдието. Министър председателят обяви, че номинацията й е обсъдена с партньорите в управлението: “Те също декларираха своята подкрепа, така че сме се спрели на Катя Захариева. Просто исках на вас да ви я представя първа, като свърши МС, ще отидем с нея и колегите до парламента, ще се срещнем с парламентарните групи. Надявам се до петък да приключим с процедурите”.

‹ 2 › Министър председателят обсъди с турския си колега инфраструктурни проекти. “Ще осъществим и големи транспортни проекти, сред тях е скоростен влак София-Истанбул. Ще свържем България с Турция с интерконекторна газова връзка за доставка на газ от Азербайджан”, каза турския премиер при посещението си в София. Двамата премиери разговаряха още за граничния контрол и бежанците и отношенията между Турция и Русия.

‹ 3 › Заплаха по имейл затвори училищата в Лос Анжелис. Властите наредиха всички ученици от обществени училища да останат по домовете сислед заплаха, получена на електронна поща. Мярката засяга около 640,000 деца.

‹ 4 › Жп линия ще доставя товари от Китай до Европа. Маршрутът през Казахстан и Азербайджан до Грузия ще оптимизира транспортните разходи и ще намали времето за доставка на стоки до Европа. Планира се изграждането на железопътна връзка на Грузия с Турция, която ще позволи на влаковете да стигат до Истанбул.

‹ 5 › Франция санкционира куриерски фирми за уговаряне на цени. Глоби за 672 млн. евро трябва да платят 20 компании, сред които FedEx, TNT и DHL. Френската служба за защита на конкуренцията разкри, че компаниите са договаряли тайно цените си между 2004-2010 година.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Овчари обсадиха румънския парламент. Протестират срещу намаляването на броя на овчарски кучета.

Първият британски астронавт в Космоса. Той е първият космонавт с британски флаг на ръкава и излетя към Международната космическа станция с руската ракета Союз.

Увеличават се жените милиардери. Те са седем пъти повече отколкото преди 20 години и са предимно в Азия.

Училиле във Филаделфия извади книга от учебната си програма. “Приключенията на Хъкълбери Фин” няма да се изучава заради думата “негър”.

Затвор за обида на кучето на краля. Осмиващ коментар във Facebook може донесе 37 години лишаване от свобода за тайландец.

facebooktwittermailfacebooktwittermail