Ремонт на управленската програма, Фед вдигна лихвите и Star Wars закачки

Ремонт на управленската програма, Фед вдигна лихвите и Star Wars закачки

‹ 1 › Управляващите партии ще преразгледат коалиционното споразумение. По искане на Реформаторския блок коалиционните партньори ще обсъдят промени в управленската програма на правителството. Премиерът каза, че актуализацията на документа ще включва предложения от всички партии. 

‹ 2 › ЕС няма да прави компромис с основните си принципи заради Великобритания. Ангела Меркел заяви желание за постигане на споразумение по исканията на Лондон, но в същото време застана на твърдата позиция, че “няма да поставим под въпрос фундаменталните принципи на европейската интеграция”.

‹ 3 › Федералният резерв повиши основния лихвен процент в САЩ. Централната банка вдигна лихвите с 0,25%. Това е първата промяна на показателя от 2006 година насам и дава знак за стабилността на американската икономика.

‹ 4 › Украйна забранява търговията с Крим. С решение на правителството страната ще преустанови доставките на стоки и услуги до полуостова в рамките на 30 дни. Държавната газова компания Нафтогаз обяви намерение да търси по съдебен път връщане на загубени активи след анексирането на Крим от Русия.

‹ 5 › Въвеждат контрол при електронните цигари. Промени в Закона за тютюневите изделия въвеждат забрана за продажба на цигари с “характерни вкусово-ароматни качества”. Новите наредби влизат в сила от 20 май 2017 г.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Социалните мрежи ще трият речта на омразата. Немското правителство е постигнало споразумение с Facebook, Twitter и Google да премахват коментари, призоваващи към насилие.

Златна мина с размерите на Манхатън. Тя се намира в пустинята Гоби и е надеждата за икономически напредък на Монголия.

Големият андронен колайдер отркри нова частица. Може да e частица подобна на Хигс бозона, може да е гравитон, а шансът да е нищо е 1:93.

В Швеция дори децата имат дебитни карти. Около 1/3 от населението извършва плащания през мобилни приложения.

Star Wars презервативи. В САЩ пуснаха кондоми с послания на героите от филма. 

 

Някой ми изпрати

Не преследвайте житния бегач. Още повече с Fiat.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail