Елекотромобилите плащат по-малко, стачка в Amazon и странните начини за плащане в Холандия

Елекотромобилите плащат по-малко, стачка в Amazon и странните начини за плащане в Холандия

‹ 1 › Глобата на Лукойл Нефтохим за разлива на гориво свалена от съда. Бургаският районен съд отмени наложената глоба от над 9 хил. лв. на основание, че “по същество нарушението изобщо не е осъществено от дружеството”. При съставяне на наказателното постановление, екоинспектори допускат грешка с името на местността.

‹ 2 › По-ниски такси за електромобили и хибриди. Предложението на екоминистерстовто предвижда 30% намаление на продуктовите такси за електромобили, 15% – за хибидни автомобили и 5% – за нови коли. Собственици на автомобили над 5 години ще плащат по-високи такси. 

‹ 3 › Испания ще опита да състави ново правителство. Освен разчупването на двупартийния модел в страната, парламентарните избори поставят въпроси относно стабилността на бъдеща коалиция, ролята на министър председателя и независимостта на Каталуния.

‹ 4 › Стачка в немските складове на Amazon. Служители на компанията ще стачкуват до 24 декември срещу голямото напрежение и строгия контрол в работа, както и намаляването с един ден на годишния отпуск до 28 дни.

‹ 5 › Португалия продаде дела си в местна банка. Испанската Banco Santander SA купува дела на държавата в Banif-Banco International срещу 150 млн. евро. Клиентите и клоновата мрежа ще се прехвърлят към испанската банка, а проблемините активи ще бъдат задържани под управлението на Banif-Banco.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

В Холандия е възможно да се заплаща в натура за услуги. Дори може да се изкара шофьорски курс стига инструктурът да е съгласен.

Водещият на Мис Вселена обяви победителката… от втория опит и короната беше свалена от главата на Мис Колумбия.

Домът на Дядо Коледа посреща туристи. След като погаси данъчните си задължения, резиденцията на добрия старец очаква 80,000 туристи около коледните празници.

В Мексико изхвърлят старите си телевизори. Заради предстоящата цифровизация на страната над 40 млн. аналогови телевизора може да се окажат непотребни.

 

От Facebook

Спускането по пързалка не е лесна работа. Вижте това нестандартно изпълнение.

facebooktwittermailfacebooktwittermail