Румъния свали ДДС, силния долар и изпуснати крайни срокове

Румъния свали ДДС, силния долар и изпуснати крайни срокове

‹ 1 › Булгаргаз не била длъжна да помага на Овергаз. Това заяви директорът на Българския енергиен холдинг по повод споразумението между двете компании, което ще осигури газ за клиентите на Овергаз. Според него между Газпром и българския газов доставчик стоят нерешени търговски въпроси.

‹ 2 › Румъния въведе данъчни облекчения. Според новия Данъчен кодекс ДДС се понижава на 20%, а данъкът върху книги, учебници, вестници, списания и билети за културни и спортни събития пада на 5%.

‹ 3 › Американският долар ще поскъпва и през 2016. Принос за това има и политиката на Фед да продължи да повишава лихвите, докато централните банки в развитите държави запазват или понижават нивата им. От десетте основни валути на развитите икономики, единствено британския паунд, канадския долар и норвежката крона ще отбележат поскъпване спрямо щатския долар.

‹ 4 › Спорен медиен закон може да лиши Полша от глас в ЕС. Страната получи предупреждение от Европейската комисия заради текст, който позволява ръководителите на обществени медии да бъдат назначавани от полското правителство без конкурс.

‹ 5 › Гърция да спази споразумението с кредиторите и да избегне забавяне на преговорите. Призивът е на управителя на централната банка в страната, който изрази опасения, че ново забавяне ще задълбочи рецесията и ще ограничи движението на капитали. Според него “в момента ЕС е много по-малко подготвен за справяне с нова гръцка криза“.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Новият сезон на Game of Thrones идва преди книгата. Авторът на поредицата се извини на феновете заради пропуснатите срокове с “Това няма да ви хареса.

Кафяви мечки обитават Витоша. Десетина животни от защитения вид живеят в рамките на ловно стопанство в южната част на планината.

В Рим конфискуват билков чай от Перу. Продуктът, който от години се внасял и продавал законно, съдържа листа от кока.

Послания в небето срещу Доналд Тръмп. Американски бизнесмен наема самолети да изпишат протестните послания срещу кандидата за президент на САЩ. Trump is disgusting.

Безплатен градски транспорт в Лондон. Технически проблем подари безплатен превоз на пътуващите…до към 10 сутринта.

 

Някой ми изпрати

Четете внимателно инструкциите на коледните подаръци. И тренирайте преди да покажете на детето си как лети този дрон.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail