Българското лекарство в САЩ, свободни работни места в Германия и парфюмът на Путин

Българското лекарство в САЩ, свободни работни места в Германия и парфюмът на Путин

‹ 1 › Българско лекарство може да навлезе на пазара в САЩ. Компанията ProViotic очаква проверка, която да докаже, че био-продуктът й отговаря на американските фармацевтични стандарти. Това ще позволи пробиотика да влезе в мрежата от 3,500 аптеки на CVS.

‹ 2 › Фирма на Делян Пеевски може да придобие дял в Техномаркет. В Комисията за защита на конкуренцията е постъпило уведомление за придобиването на до 50% от веригата за техника.”Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово географски пазари в страната”, се казва в известието.

‹ 3 › Бежанската криза върна временно граничния контрол в шест държави от Шенген. Франция, Германия, Австрия, Швеция, Норвегия и Дания са възобновили проверките по границите си с цел повишаване на вътрешната сигурност.

‹ 4 › Nokia ще придобие Alcatel-Lucent. Близо 80% от акционерите във френско-американската компания са дали съгласието си за сделката на стойност 17,6 млрд. долара. Сливането ще позволи на Nokia да подсили бизнеса си за телеком оборудване и да се конкурира по-успешно с шведската Ericsson и китайската Huawei.

‹ 5 › Германия отчете рекорден брой незаети работни места през декември. Индексът за свободните работни места на Министерството на труда отчете 206 пункта в края на годината, което е най-високото ниво от въвеждането му през 2004 г. Работодателски организации изразиха опасения, че до 2020 г. страната може да изпита недостиг на работна ръка. 

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

В Турция двойките без брак нямат право да се докосват. Срещите и разговорите насаме също са нежелателни. Подаръците обаче са разрешени.

Основателят на Facebook си постави задача за 2016. И тя е да си направи домашен помощник с изкуствен интелект.

Менделеевата таблица включва четири нови химични елемента. Все още нямат имена и се разпадат за части от секундата.

Създадоха парфюм, вдъхновен от Владимир Путин. Ароматът съчетавалимон, касис и елхови ширарки.

 

От Facebook

Bg-mamma може да даде отговор на всякакви въпроси. Отделен въпрос е как хрумва подобен въпрос

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail