Високите очаквания за икономиката, Северна Корея тества бомба и високи токчета за мъже

Високите очаквания за икономиката, Северна Корея тества бомба и високи токчета за мъже

‹ 1 › Бойко Борисов обяви, че иска 4,5% ръст на икономиката през 2016. Растеж от 3% нямало да бъде задоволителен. Премиерът насърчи бизнеса да използва евро фондовете за откриване на работни места, повишаване на производството и износа. “Днес над 116 млн. живи пари влизат в малкия и среден бизнес”, обяви Борисов.

‹ 2 › Булстрад придоби ОББ-Ей Ай Джи. Сделката е за 100% от акциите на придобиваното дружество. Към сделката е подписано и споразумение за сътрудничество между Булстрад и ОББ.

‹ 3 › Барак Обама представи нови мерки за контрол над оръжията.Американският президент предвижда лицензиране на всички търговци, които ще имат и задължението да правят проверки на клиентите си. Сред предложенията на президента е отпускането на 500 млн. долара за грижи за психичното здраве.

‹ 4 › Извънредна среща на страните от Персийския залив заради напрежението с Иран. “Външните министри на страните членки ще проведат извънредно заседание в Рияд в събота… за да обсъдят последиците от нападението срещу посолството на Саудитска Арабия в Техеран и саудитското консулство в иранския град Машхад”, обяви генералният секретар на организацията. 

‹ 5 › Чуждите инвестиции в Китай нарастват с 5,4% през 2015. Икономиката на страната е привлякла 126 млрд. долара външни инвестиции, 94% от които идват от 10 държави. Около 24,000 компании с чуждестранно участие са регистрирани през годината.

‹ 6 › Северна Корея твърди, че е детонирала водородна бомба. Новината за тест на взривно устройство е потвърдена от Пхенян и предизвика реакции от правителствата на Южна Корея и Япония. В същото време е регистриран трус от 5,1 по Рихтер с епицентър предполагаемата тестова площадка.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Високите токчета са измислени за мъже. От Музея на обувката в Торонто разказват, че персите ги използвали за езда.

Краят на уличните телефони в Ню Йорк. Ще ги заменят с точки за безплатен wi-fi.

Twitter може да въведе съобщения над 140 знака. Новото ограничение ще е до 10,000 знака.

Хамелеоните имат най-бързите езици в света. Изстрелват ги до 100 км/ч за части от секундата. Тайната е в предварителната подготовка.

Финландия и Естония обмислят тунел под Балтийско море. Жп линия ще предлага на пътуващите скоростна алтернатива на фериботите.

 

Изпратено от приятел

Опашка за храна, на която не бихте чакали. Освен ако не обръщате внимание на табели по стените.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail