Аутсорсингът у нас расте, Netflix активен в България и сбогом на Леми в YouTube

Аутсорсингът у нас расте, Netflix активен в България и сбогом на Леми в YouTube

‹ 1 › Аутсорсингът в България очаква 15-20% ръст за 2015. Председателят на Българската аутсорсинг асоциация каза, че в сектора работят около 40,000 служители. IT уменията и високата интелигентност на кадрите биха помогнали на страната да се промотира по-успешно като аутсорсинг дестинация. “Ние трябва да минем през консолидиране на пазара, защото секторът в момента е много сегментиран”, добавя още той.

‹ 2 › ЕЦБ няма резервен план за постигане на 2% ръст на цените в еврозоната. Високопоставен представител на Европейската централна банка смята, че програмата за количествени облекчения и ниските лихви ще постигнат целта за инфлация от 2% до края на 2017.

‹ 3 › Търговията на световните борси регистрира нови спадове. Индексите на европейските борси завършиха на червено, както и тези отвъд океана – Dow Jones Industrial Average се понижи с над 250 пункта. Китайските пазари приключиха търговията едва 30 мин. след старта. “Общо взето позната история. Имаме проблемите с растежа на Китай. Производственият сектор на САЩ изглежда е в територия на рецесия. На всичкото отгоре Северна Корея тества бомби… Всичко това изнервя много хора”, е коментарът на експерти.

‹ 4 › Netflix стартира в България. Услугата ще разшири покритието си с над 100 държави, сред които Русия и Индия. Услугата е активна и предлага тестов безплатен месец.

‹ 5 › 3,6 млрд. долара за стартъпи във Великобритания през 2015. Компании, разработващи платформи за кредитиране и парични трансфери, привличат вниманието на инвеститори в рисков капитал. Компанията Funding Circle, която предоставя кредитиране за малки бизнеси, получава финансиране от 150 млн. долара през април.

‹ 6 › Huawei отчита 44% ръст в продажбите на смартфони. Компанията е продала над 100 милиона устройства основно на вътрешния пазар и в Западна Европа. “Има все повече китайски производители, които могат да предложат добри продукти”, коментират пазарни анализатори.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Шафран вместо тютюн ще гледат в Родопите. Земеделци смятат, че до пет години България може да е в челната петица на производителите.

По-големи чаши, повече изпит алкохол. Учени установяват, че големите чаши повишават консумацията с 9% и карат хората да си доливат.

Кафене за котки в Канада си търси клиенти. Големият брой осиновители около празниците остави заведението без клиенти.

YouTube ще излъчи погребението на Леми Килмистър. За да няма хаос и тълпи, близките молят феновете да го гледат в интернет

 

Забавно интервю

Interview.to разговаря с леля Евдокия, която е почти реален образ.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail