Отговорът на Местан, марката Моторола изчезва и пари срещу лична карта

Отговорът на Местан, марката Моторола изчезва и пари срещу лична карта

‹ 1 › Лютви Местан ще остане в политиката. Бившият председател на ДПС обяви, че имал стратегия да върне партията “през парадния вход във властта –  да се върне избирателят, а не свързаните с ДПС бизнес интереси, които и сега са на власт”. Местан атакува партията и се дистанцира от почетния й председател Ахмед Доган, като каза, че политиката на ДПС трябва да е ориентирана надясно.

‹ 2 › ПИБ придоби активите на Кремиковци. Банката планира да започне преговори за продажбата им на стратегически инвеститор. Сделката по прехвърляне на земя и Феросплавния завод в съседство към ПИБ се оценява на над 270 млн. лева

‹ 3 › Застраховка ГО нямало да поскъпва. От Асоциацията на застрахователните брокери не очакват поскъпване на застраховката заради сертификата “зелена карта”. Цените дори били намалени с 5-6% от края на миналата година под влиянието на “чисто пазарни фактори и конкуренцията между компаниите”. Преди това застрахователни експерти прогнозираха, че зелената карта ще повиши цената на ГО с около 10%.  

‹ 4 › Германия регистрира слаб спад в индустриалното производство. Понижението от 0,3% на месечна база през ноември, заедно със забавянето на пазарите в Китай и Бразилия, беше прието като сигнал за възможна рецесия от немската търговска асоциация BGA. Bundesbank е оптимист за икономическия растеж.

‹ 5 › Ирак ще купи 5,000 ракети въздух-земя от САЩПоръчката е на стойност 800 млн. долара, като оръжието ще се използва в борбата срещу “Ислямска държава”.

‹ 6 › Lenovo ще сложи край на марката Motorola. Компанията планира да използва бранда Moto, а устройствата да носят името Moto by Lenovo.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Министри ще се пътуват с лодки в Холандия. Официалните лица, ще бъдат превозвани от кораби-совалки до заседанията на Съвета на ЕС в Амстердам, за да не се натоварва пътното движение.

Пътнически кораб се сблъсква с морски обект…най-вероятно кит край бреговете на Южна Корея.

Акулите намират пътя си благодарение на обонянието. Учени защитават теорията си като им запушват ноздрите с памук.

В Азербайджан обменят валута само срещу лична карта. Физическите лица трябва да предоставят документ за самоличност за суми над 500 долара.

 

Изпратено от приятел

Вероятно единственият човек в света, който може да си позволи… да направи заешки ушички на Путин.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail