Свободни 4G честоти, VW на бавни обороти и любовните ритуали на динозаврите

Свободни 4G честоти, VW на бавни обороти и любовните ритуали на динозаврите

‹ 1 › Кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Щатското издание Diplomatic Courier оценява българката като “най-силният източноевропейски кандидат за поста“. Бокова събира резултат от 4,5 при максимален 5 по критерии, разглеждащи професионални умения, политическо и обществено одобрение. От графиката тук може да видите оценките на останлите кандидати.

‹ 2 › Свободни честоти за 4G мрежите на мобилните оператори. Поради неплащане на лиценза за мобилни услуги от страна на компанията “4Джи ком”, честотите в спекътра 1,800 MHz ще бъдат освободени и предложени на действащите оператори на пазара.

‹ 3 › Германия ще затегне законите за мигранти. Ангела Меркел се обяви за промени, който предвиждат депортирането на бежанци с присъда за лишаване от свобода. Ръководството на партията й настоява и за ограничаване на броя бежанците в Германия.

‹ 4 › Лихвите във Великобритания може да бъдат вдигнати. Финансовият министър на страната не изключва подобно решение, по примера на Фед, в “някакъв момент”. “Ако и когато лихвените проценти бъдат увеличени, това би било сигнал за по-силна икономика, която се стабилизира след финансовата криза”, уточни той.

‹ 5 › Година на ниски продажби за VW. Компанията отчита най-слабия си резултат в последните 11 години, след като доставките на нови автомобили падат с 4.8%. VW губи клиенти на два от най-важните си пазари – САЩ и Китай.

‹ 6 › И още заглавия от уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Интервю с Шон Пен помогнало за залавянето на Ел Чапо. Наркобаронът разказал, че за бягството си от строго охраняван американски затвор наел инженери.

В Тексас може да се влиза с оръжие в заведения за психично здраве.Позволено е за посетители, но не и за служители и пациенти.

Хитлер не се бил самоубил, а избягал и се скрил в Аржентина, твърди бивш агент на ЦРУ.

Изкуствен водопад в Китай се превръща в атракция. Замисълът на съоръжението е да отклонява водите на река и да предпазва от наводнения.

Динозаврите танцували докато ухажвали партньорките си. Нови доказателства подкрепят теориите, че динозаврите имали любовни ритуали също като птиците.

 

От Facebook

Знаете ли какво е аеробатика? Вижте това видео от кокпита с невероятни самолетни маневри.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail