Южен поток е спрян, слаб контрол върху храните и застрашителни “близкоземни” обекти

Южен поток е спрян, слаб контрол върху храните и застрашителни “близкоземни” обекти

‹ 1 › Проектът “Южен поток” няма да бъде възобновяван. Енергийното министерство на Русия потвърди, че “статутът му остава без промяна, проектът е спрян.” Преди това български и руски медии пуснаха информация, че Москва ще поднови работа по газопровода.

‹ 2 › Липсва ефективен контрол върху храните. Българската агенция по безопасност на храните не е в състояние да гарантира качествена проверка на храните и обектите за хранене поради липсата на административен и организационен капацитет и недостиг на финансови средства и хора. 

‹ 3 › Френската група La Poste купи 60% от българската “Метрика”.Мажоритарен собственик е румънската Mediapost Hit Mail, а стойността на сделката е 100,000 евро

‹ 4 › ЕБВР придоби дял от 5,2% в Загребската фондова борса. “В подкрепа на интеграцията на борсите в Загреб и Любляна ЕБВР ще повиши стойността на двете борси като подобри стандартите за корпоративно управление и чрез подобряване на регулаторната рамка и изискванията за листване”, казаха от банката.

‹ 5 › По-слаб франк през 2016 очаква швейцарската централна банка.Управителят на банката смята, че националната валута е силно надценена след премахването на фиксирания курс към еврото в началото на 2015. “Стойността на франка ще има огромен ефект върху швейцарската икономика тази година. Ако той отслабне, това би било много положително за икономиката”, допълни той.

‹ 6 › И още:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Стивън Сегал стана гражданин на Сърбия. Ще привлича инвестиции в сръбското кино и ще тренира спецкомандоси в школата си по айкидо.

НАСА ще пази Земята от опасни астероиди. Звеното ще следи около 13,000 потенциално застрашаващи планетата астероиди и над 100 комети. Освен това ще разполага с финансиране от 50 млн. долара през 2016.

Бактериите в човешкия организъм не са повече от клетките. Учени изчислили, че броят им е приблизително еднакъв…с временен превес на клетките след посещение в тоалетната.

Участниците в “Ден без панталони” в Москва…може да попаднат в ареста за 15 дни.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail