Да затворим границите, Германия с бюджетен излишък и как се краде шосе

Да затворим границите, Германия с бюджетен излишък и как се краде шосе

‹ 1 › Бойко Борисов иска затваряне на границите за бежанци. Премиерът посочи, че трябва да бъдат приемани само тези, “бягащи от смъртта“. По време на парламентарния контрол той отговори още на въпроси за турския посланик, обучението на мюсюлмански духовници и Южен поток.

‹ 2 › Радан Кънев прави нова партия вдясно. Той обясни, че “този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали с политика.” С новата партия той ще участва на президентските избори, като не е изключено да бъде и нейн кандидат за президент.

‹ 3 › Германия постигна неочаквано висок бюджетен излишък. Приходите на финансовото министерство за 2015 надвишават с 12,1 млрд. евроразходите. Бюджетният излишък ще помогне да се финансира приема и интеграцията на мигранти. От индустрията настояват за инвестиции в икономиката.

‹ 4 › Русия се подготвя за орязване на бюджета и продажба на дялове в банки. Президентът Владимир Путин настоя правителството да подготви различни варианти за развитие на икономиката предвид падащите цени на петрола. Финансовият министър обяви за нужно съкращаване на бюджетните разходи с 10%, а министърът на икономиката каза, че дялове в Сбербанк и ВТБ може да бъдат предложени за продажба.

‹ 5 › Границата между Дания и Германия остава още 20 дни. Граничният контрол се запазва, за да се избегне влизането на голям брой мигранти на датска територия.

‹ 6 › YouTube може да е следващият двигател на растеж за Google. Приходите от платената версия на видео платформата може да стигнат 1 млрд. долара в края на 2016. Credit Suisse изчислява, че платената YouTube Red може да донася 4,5% от приходите на компанията през 2022 при само 3% абонирани потребители.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Работодателите ще могат да четат личните съобщения, изпратени от офиса. Европейският съд по правата на човека реши, че комуникацията от чат приложения и имейли през работно време може да бъде преглеждана.

Малайзия взема мерки срещу дебелите полицаи. Затлъстелите служители ще останат без повишение.

Vertu и Bentley пуснаха нов смартфон с цена от 9,000 долара. Всъщност е само ребрандиран модел, но се предлага с кожа в цвят Beluga.

Руски началник на затвори откраднал 50 км път. Демонтирал и продал над 7,000 бетонни плочи, изграждащи пътя.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail