Провалът на мигрантските квоти, проверки в Renault и годината е 2016, в Русия горят книги

Провалът на мигрантските квоти, проверки в Renault и годината е 2016, в Русия горят книги

‹ 1 › Помощник-държавният секретар на САЩ пристига на визита у нас. Темите, по които ще разговаря с представители на кабинета и президента Плевнелиев, включват енергийна сигурност и диверсификация, модернизиране и сътрудничество в областта на отбраната и усилията за реформи на правителството. От своя страна България ще поиска благоприятно разрешаване на визовия въпрос.

‹ 2 › България отстъпва позиции като привлекателно място за аутсорсинг. A.T. Kerney нарежда страната ни на 12 място (спад с 3 места) в годишната си класация на аутсорсинг дестинации. Повишаването на данъци и регулаторни такси е посочено като основна причина за излизането от топ 10.

‹ 3 › Планът за разпределяне на 160,000 мигранти в Европа не работи. Това призна еврокомисарят по въпросите на миграцията пред Европейския парламент. Според него ЕС може да защити тези, които имат нужда, но всички останали трябва да бъдат връщани. “Ако Шенген се разпадне, това ще е началото на края на европейския проект“, допълни той по повод връщането на граничния контрол в някои от страните-членки.

‹ 4 › Премиерът на Македония подава оставка. Оттеглянето му от власт и провеждането на нови избори до 24 април са опит за излизане от политическата криза в страната. “Нашата страна затъна прекалено много в политическа криза. Много е важно проблемите да останат зад гърба ни.”

‹ 5 › Следователи влязоха в офиси на Renault. Проверките им не са установили манипулации на вредни емисии в автомобили на марката, въпреки това акциите на компанията рязко паднаха с над 20%. Друг производител на автомобили, VW, няма да получава заеми от ЕИБ докато тече разследването срещу компанията.

‹ 6 › И още преди уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

“Приятели” отново на екран. Актьорите от сериала се събират за един двучасов епизод.

В Пловдив учредяват асоциация на казанджиите. Ще носи името “Българска домашна ракия“.

Горене на книги в Русия. Местни власти изгорили над 50 учебника, издадени от фондация на Сорос, защото били “чужди на руската идеология“.

Boeing 747 излиза от флотилията на Air France. Компанията ще използва Airbus…и Boeing 777. 

Дрон засне разрушенията в Дамаск. Двуминутно видео показва опустошена част от столицата на Сирия. 

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail