Кандидат-президентски вълнения, разследват Apple за данъци и космическото цвете

Кандидат-президентски вълнения, разследват Apple за данъци и космическото цвете

‹ 1 › АБВ вижда нужда от конституционни промени за избора на президент. Партията предлага отпадане на изискването кандидатите да са родени в България, на избирателна активност от 50% на първи тур и старт на президентската кампания година преди изборите. Лидерът на партията заяви, че са готови да издигнат свой кандидат.

‹ 2 › Сърбия се подготвя за предсрочни избори през годината. Премиерът на страната мотивира решението си с нуждата от пълен мандат на правителство, което да завърши реформите до 2020 г. Партиите в страната определиха решението му като “смело и предприето навреме“.

‹ 3 › Опозиционната “Нова демокрация” събира повече подкрепа от СИРИЗА в Гърция. Две различни проучвания на общественото мнение дават преднина от над 3 пункта за основната опозиционна партия в страната. Политически анализатори отдават резултатите на политиката на икономии на управляващите и популярната фигура на опозиционния лидер.

‹ 4 › И Австрия въвежда граничен контрол. Канцлерът на страната обяви връщането на “тотален граничен контрол” като мярка за овладяване на бежанската криза. “Всеки, който идва при нас, ще бъде подложен на засилени проверки. Ако няма право на убежище или отхвърлим молбата му, той трябва да напусне Австрия”, каза той.

‹ 5 › Китайската Haier купува бизнеса с домакински уреди на General Electric. Сделката на стойност 5,4 млрд. долара ще позволи на китайската компания да заеме добри пазарни позиции в САЩ, а GE ще може да се фокусира върху индустриалния си бизнес. Също така Haier получава правата на марката GE за електроуреди за срок от 40 години.

‹ 6 › И още от уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Богатството на 1% най-заможни е повече от на останалите хора по света. 62 от най-богатите имат състояние равно на това на 3,5 милиарда души.

Изграждат космическо селище на Луната. Европейската космическа агенция иска то да замени Международната космическа станция.

…а на МКС отгледаха цвете. Астронавтът, отгледал цветето го спасил от плесени и му осигурявал вода.

Икономиката на Венецуела в критично състояние. БВП през третото тримесечие спада с 7,1%, а инфлацията достига 141%.

Щастието е въпрос на гени. Учени откриха, че генна вариация и химическо вещество влияят на усещането за щастие.

Незаконният трафик на хора възлиза на около 6 млрд. долара. Европол твърди, че бежанците плащат между 3-6,000 долара, за да стигнат до Европа.

 

Някой ми изпрати

Как бебешките кошарки помагат на…родителите. (Доста сходно с моята ситуация докато правя това издание.) 😉

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail