Автомобилната промишленост в Димитровград, Франция бори безработицата и с кола върху Балтийско море

Автомобилната промишленост в Димитровград, Франция бори безработицата и с кола върху Балтийско море

‹ 1 › КЗП предписа спиране на нелоялни практики при два от телекомите.Изискванията заявление за прекратяване да се подава в обекта на сключване на договора и попълване на предизвестие по образец създават неоснователни трудности и операторите нямат право да ги прилагат срещу клиенти, които искат да прекратят договорите си.

‹ 2 › Две фирми за авто компоненти ще строят фабрики край Димитровград. Турската Sa-ba, производител на фарове и стопове за коли, ще вложи 6 млн. лв. в изграждането на завода си. Другата компания, за която се смята, че е “Язаки”, планира инвестиции за 30 млн. лв. в производство на автомобилни кабели. Според кметът на града ключово значение при избора на локация има магистрала Марица.

‹ 3 › Не са водени разговори с ЕИБ за финансиране на интерконектора с Гърция. Това каза заместник-председателят на “фонда Юнкер” и допълни, че “Проектът силно отговаря на няколко от европейските политики – енергийна свързаност и енергийна независимост в Европа. Второ, това ще бъде проект, който ще генерира приходи и е подходящ да се финансира на търговски принцип, а не да се използва бюджетен капацитет за гаранции”.

‹ 4 › Френският президент представи инициативи за намаляване на високата безработица. Мерките включват професионално обучение, субсидии за създаване на работни места и доброволчество. В допълнение временните данъчни облекчения за компании, въведени от президента Оланд през 2014 г., ще станат постоянни. Правителството ще осигури финансова подкрепа за над 2 млрд. евро.

‹ 5 › Украйна вдига тройно транзитната такса за руски газ към Европа. Държавният енергиен регулатор определи цена от 7,9 долара за пренос на 1,000 куб. м. газ на 100 км, която е в сила от началото на годината. Решението заменя тарифите от двустранно споразумение между Нафтогаз и Газпром от 2009 г. и по-всяка вероятност руската компания ще откаже да плати пълния размер на новата такса.

‹ 6 › И още:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

В Естония пуснаха път върху заледеното Балтийско море. Отворен е само при много студено време и дебел лед, а разрешената скорост е или между 10-20 км/ч, или между 40-70 км/ч. (вижте и видеото)

На водещият на Top Gear му прилоша от тестдрайв. Зад волана на спортния автомобил бил професионален пилот.

Украински инженер разработи идея за разглобяем самолет. Корпусът с пасажери може се разкачи от кабината и да се приземи с парашути и на водни възглавници.

И отново предупреждават как изкуственият интелект ще остави хората без работа. Изследването  “Бъдещето на професиите” твърди, че до 2020 г. 5 млн. работни места ще бъдат закрити. (Ще приветствам деня, в който компютърът ми сам направи това издание.)

В Италия пожарникари повикани да…отключват девствен пояс.

 

Oт Facebook

Отпускаща музика, парна баня, спокойствие...докато някой не затвори похлупака на тенджерата.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail