Документиране на реформите, икономическият ефект от границите в ЕС и “Х” обозначава полицай

Документиране на реформите, икономическият ефект от границите в ЕС и “Х” обозначава полицай

‹ 1 › ГЕРБ и РБ очертаха основните теми на реформите. Двете партии обявиха, че не виждат нужда от съществени промени в коалиционното споразумение, а от документ, който да разписва какви ще са законодателните промени и сроковете за тяхното приемане. “Нужен е документ, който да покаже ясно, че през 2016 г. няма да се случат 400 неща, а 10, и то в определени срокове.”

‹ 2 › Икономически ръст от 3% през 2016 г. за България. Освен повишение на БВП, UniCredit очаква също ръст в кредитирането и инфлацията. Главният икономист на УниКредит Булбанк прогнозира ръст на БВП от 2,9% през 2017 г., подкрепен от по-силно вътрешно потребление.

‹ 3 › Границите в ЕС ще костват 3 млрд. евро годишно на бизнеса. Председателят на ЕК отбелязва, че всеки ден над 1,7 милиона европейци пътуват между държавите в ЕС. “Ако затворим границите, вътрешният пазар ще пострада… След това един ден ще започнем да се чудим дали наистина имаме нужда от обща валута, ако вече нямаме единен пазар и свободно движение на работници”, добавя той.

‹ 4 › Руската рубла регистрира исторически спад спрямо щатския долар. Вчера в Москва рублата се търгуваше при курс 80,17 за 1 долар. Еврото също се повиши и се разменяше при курс над 88 рубли. Сривът на националната валута е предизвикан от ниските цени на петрола. 

‹ 5 › Гърция може да получи 368,5 млн. евро за дял в пристанище Пирея. Китайската компания Cosco, която е единствения кандидат в търга, има интерес да придобие 67% от най-голямото пристанище в страната.

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Обществените столове в датски град задължени да сервират свинско. Предписанието е прието като защита на традиционната датска кухня.

“Досиетата Х” с нови епизоди след 14 години. Скъли и Мълдър се събират за шест епизода.

Деветата планета в Слънчевата система. Небесното тяло е над 10 пъти по-тежко от Земята.

Виртуална разходка в Бъкингамския дворец. Обиколката е част от образователна програма на Google и достъпна с комплект от смартфон и очила за виртуална реалност.

Туристистическите карти в Япония ще бъдат преправяни. Символът на будистки храм, подобен на свастика и “Х” за полицай объркват чужденците.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail