Демокрацията ни е на 46 място, Франция разрешава по-дългата седмица и 1 млн. евро за снимка на картоф

Демокрацията ни е на 46 място, Франция разрешава по-дългата седмица и 1 млн. евро за снимка на картоф

‹ 1 › Защита на младите хора и свободата на медиите ще са приоритетите на България начело на Съвета на Европа. Външният министър изнесе реч, в която очерта основните области на работа по време на българското председателство. “В момент, когато младите хора са тежко засегнати от безработица и бедност, демократичните практики, образованието и упълномощаването на младежите защитават държавите от вътрешни конфликти: те са най-добрият, ако не единственият антидот срещу екстремизма и движенията, които проповядват расизъм и ксенофобия.”

‹ 2 › България се нарежда на 46 място по състояние на демокрацията през 2015 г. Затихването на масовите протести и установяването на политическа стабилност след 2014 г. помагат на страната да събере оценка от 7,14 пункта в класацията на Economist Intelligence Unit, което я придвижва напред с 9 позиции спрямо миналата година. 

‹ 3 › Франция ще разреши работа над 35 часа седмично. Премиерът на страната обяви, че се подготвят промени в трудовото законодателство, които да позволят на компаниите да договарят по-дълга работна седмица и заплащането на извънреден труд.

‹ 4 › Русия готова да подпомогне икономиката си с близо 1,7 млрд. долара. Правителството е изготвило антикризисен план, който предвижда субсидиране на сектори като прозиводство на селскостопански машини, автомобилостроенето и строителството. Допълнителни 4 млрд. долара са предвидени за сваляне на социалното недоволство.

‹ 5 › Европейски център за борба с тероризма започна работа в Холандия. Звеното, разположено в централата на Европол, ще отговаря за обмена на информация и координация на международните операции в борбата с тероризма. Междувременно от Европол предупредиха, че ИД подготвя терористични нападения в Европа. 

‹ 6 › И още от деня:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

В Люлин изрязаха предното стъклно на кола…за да вземат новата винетка.

Бизнесмен си купи снимка на картоф за 750,000 паунда. Снимката е дело на фотограф снимал Стивън Спилбърг и Джони Деп.

Британски пътешественик опита да обиколи Антарктида без помощ.Експедицията му е в чест на 100-годишнината от похода на друг британец, но приключи около 50 км от крайната си точка поради изтощение, дехидратиране и усложнения.

Можете да редите кубчето на Рубик? Може да го наредите супер бързо? А по-бързо от този робот?

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail