Какво казва доклада на ЕК, силни резултати за Facebook и късметлийското ски падане

Какво казва доклада на ЕК, силни резултати за Facebook и късметлийското ски падане

‹ 1 › Препоръките към България от доклада на ЕК. Сред изобилието от коментари, гледни точки и мнения за доклада в медиите ви предлагам обобщението на Дневник с основните препоръки към страната ни. Или може да прочетете официалния документ на български, само 15 страници е.

‹ 2 › България разговаря с Русия по енергийни проекти. Представители на правителството се срещат със свои руски колеги, за да обсъдят сътрудничеството между двете страни по проекти като газовия хъб “Балкан” и модернизацията на пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй”.

‹ 3 › Доклади за корупцията и здравеопазването отчитат изоставане на страната ни в двете области. Класация на Transparency International нарежда България на 69 място по корупция в публичния сектор, с най-слаб резултат сред страните от ЕС. Друг доклад, на Health Consumer Powerhouse, посочва ниската ефективност на здравната система в България – на 31 място от 35 страни.  

‹ 4 › Uber трябва да плати 1,2 млн. евро на френски съюз на такситата. Глобата е наложена заради нарушаване на правилата от страна на шофьорите на Uber, които изчакват за пътници на улицата.

‹ 5 › Facebook отчете рекордна печалба. Компанията обяви също растящи приходи и печалба от почти 1,6 млрд. долара за третото тримесечие на 2015 г., спрямо 701 млн. долара година по-рано. Социалната мрежа посочва, че 80% от приходите й идват през мобилни устройства.

‹ 6 › И още от деня:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Антични разкопки с модерна ролетна врата. Монтирането й имало защитна цел. (Или пък е портал към друго измерение.)

Да стреляш по себе си в името на науката. Вижте видеото с този физик и неговия научен експеримент с автомат под вода.

Жилищните наеми в Лондон са проблем дори за банкерите. “Поуката накратко е: намерете си по-добра работа, или се изнасяйте от Лондон.

Скиорка падна при екстремно спускане в Аляска…след което каза: “Добре съм… Мога да се връщам обратно горе и да взема нещата си.”

Британски актьор в образа на Майкъл Джексън. В Джоузеф Файнс ще изиграе Краля на попа в комедиен филм.

 

От Facebook

Пускането на дрони е забавно, кадрите от тях също. Но какво ще кажете за Формула 1 за дрони.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail