Долу данък “уикенд”, дипломатически совалки за Лондон и шоколадовото суши

Долу данък “уикенд”, дипломатически совалки за Лондон и шоколадовото суши

‹ 1 › Без данък “уикенд” за малките и средните фирми. Председателят на Националното сдружение за малък и среден бизнес подчерта, че данъкът само ще затрудни работата на компаниите и няма постигне очакваното увеличение на приходи от ДДС. Тя призова за отпадане на ДДС за оборот до 100,000 лв.

‹ 2 › Среща на високо ниво межу Лондон и ЕС. Британският премиер Дейвид Камерън ще преговаря за членството на страната в съюза с председателя на ЕК. В неделя Камерън приема председателя на Европейския съвет, който трябва да подготви финалните условия на ЕС за Великобритания. ЕС е склонен да приложи “аварийно правило” по исканите от Лондон промени за получаване на социални помощи.

‹ 3 › Гърция приватизира оператора на жп услуги. Приватизационният фонд на страната ще обяви търг за 100% от капитала на компанията. Австрийските железници са готови да купят компанията, но без да плащат за нея.

‹ 4 › СЗО очаква широко разпространение на вируса Зика. Здравната организация прогнозира, че заразените могат да стигнат до 4 милиона души в Северна и Южна Америка.

‹ 5 › Опозицията в Сирия може да провали мирните преговори в Женева. Опозиционни групи на режима на Асад не са потвърдили присъствието си на срещата утре. Представители на сирийската опозицията настояват за спиране на въздушните удари над цивилни зони като условие за участие в преговорите. 

‹ 6 › И още от деня:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Софтуерна програма на Google победи в игра на Го. Доскоро се смяташе, че победа в китайската игра е извън възможностите на компютрите. (Не стига, че ще ни вземат работата и че редят Рубик по-бързо от нас, ами сега и това…)

Куклата Барби става по-закръглена. Също така ще има още два варианта – снажен и миньон. (Дали ще пуснат и дебел и плешив Кен?!)

Суши от шоколад. Българска шоколадова работилница пробива на международните шоколадови пазари с нетрадиционния продукт.

Учениците в Ню Йорк не знаели да пишат с ръка. Няма изрично изискванеза това в образователните стандарти в САЩ. 

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail