Пълен напред за автомобилния сектор, хулигани нападат бежанци и птицата шпионин

Пълен напред за автомобилния сектор, хулигани нападат бежанци и птицата шпионин

‹ 1 › Възходът на автомобилния сектор в България. Министърът на икономиката акцентира върху растежа на пазара, навлизането на нови компании и разширяването на действащи производства през изминалата година. От Българската агенция за инвестиции потвърдиха, че голяма част от сертифицираните от нея инвестиционни проекти са в този сектор. Аутомотив клъстър България очаква страната ни да привлече още водещи марки автомобилосторители за изнасяне на производството си.

‹ 2 › Френският посланик вижда силна централизация в българската прокуратура. Той изтъкна в тв интервю, че дори не се говори за прокуратура, а само за главен прокурор. Той обясни, че свършената работа в правосъдната система е малко и затова докладът на ЕК отчита липса на политическа воля в различните институции да се изпълнят дадените препоръки.

‹ 3 › Код “оранжев” в турските въздушни сили. Навлизането на още един руски изтребител в турското въздушно пространствоповиши бойната готовност на бойната авиация на страната. Повишаването на тревогата ще даде право на пилотите да откриват огън по собствена преценка без предварително разрешение от командването. Русия отрече нейн самолет да е влизала в небето над Турция.

‹ 4 › В Швеция маскирани нападнаха бежанци. Полицията в Стокхолм реагирала на сигнали за насилие над емигранти от страна на хора с маски и качулки. Властите подозират радикално настроени футболни хулигани.

‹ 5 › САЩ с икономически ръст от 0.7%. Забавянето на американската икономика през четвъртото тримесечие се отдава на ниските цени на петрола, по-слабо вътрешно потребление и увеличените запаси на компаниите. Силният долар от своя страна влияе отрицателно на износа.

‹ 6 › И още от уикенда:

*****

Получавай новините по имейл:

 

*****

Неочаквани открития

Думите, помагащи на скандинавците през зимата.  Hygge, koselig, mysig и fika имат много повече смисъл, отколкото предполагате. (Но нищо не може да замени нашето стуууд.)

Селфи от Марс. Снимката на марсохода Curiosity е съставена от 57 отделни изображения

Лешояд заподозрян в шпионаж за Израел. Служители на ООН съдействали за освобождаването на птицата, заловена от жители на ливанско село.

Сурва в Перник. Ако не сте успели да посетите празника, вижте галерията от снимки на Дневник.

 

facebooktwittermailfacebooktwittermail